Intiem Zijn

Een beter orgasme, begin bij jezelf

Het is vaak makkelijker om de ander de ‘schuld’ te geven waarom jij niet tot een orgasme komt. Zinnen als: ‘Je doet het niet goed, je raakt de verkeerde plek aan, je bent te ruw, te snel, te pijnlijk…. Het lijkt wel een repeterende plaat in mijn hoofd.

 

Maar laten we eerlijk zijn, het ligt niet altijd aan de ander. Want hoe weet diegene nou wat jij lekker vindt als je dat nooit hebt gezegd? Bovendien kan de ander nog zo goed in bed zijn, als jij niet ontspannen bent, zijn alle aanrakingen als niet prettig te bestempelen.

Maar waarom ben je niet ontspannen? Ligt het aan je partner? Of ligt het een beetje bij jou? Niets is erger voor beiden als de seks niet lekker loopt. Soms is het fysiek, want pijn komt voor bij vrijen. Maar in de meeste gevallen is het toch iets psychisch. Hoe vaak denk je tijdens seks aan hele andere dingen? Oh, ik moet nog de was in de wasmachine doen, heb ik de wekker al gezet voor morgenochtend, is het gasfornuis wel uit? Welke boodschappen moet ik morgen doen? Heb ik me goed voorbereid voor de vergadering op het werk?

Ik noem maar een dwarsstraat, waar heel veel mensen stiekem aan denken tijdens de daad. Een tip, zet uit dat brein.

Kleren uit? Brein ook uit! Ontspan die handel en laat je gevoel het overnemen. Hoe voelt het om handen over je naakte huid te voelen?

Kleren uit? Brein ook uit! Ontspan die handel en laat je gevoel het overnemen. Hoe voelt het om handen over je naakte huid te voelen? Zijn ze ruw of juist heel zacht? Zijn het strelingen, zachte, knijpbewegingen, masseren ze goed? Als je je lichaam niet zo goed kent, ga dan zelf eens op verkenningsjacht. 

Beleef een erotisch avontuur met jezelf. Raak jezelf overal aan en voel wat prettig is. Ben je van de zachte strelingen, of meer van de wat hardere masseerbewegingen? Ga nu niet denken dat je na een half uurtje weet wat je wel of niet lekker vindt. Geef jezelf de tijd en creëer dagelijks een half uurtje me-time. Wedden dat je na een week niet meer zonder kunt?

Durf jij al wel lekker met jezelf aan de gang te gaan, dan is het tijd om te vertellen aan je partner wat jij wilt. En denk nou niet, dat weet ie wel, daar gaat het vaak fout. Als iemand het niet weet, dan doen ze wat ze denken dat jij wilt. Vaak is dat toch niet hetzelfde, dus ga het gesprek aan!

Durf je dat niet en heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Start dan met ontspanningsoefeningen die SexyTalk Academy heeft gemaakt. Speciaal voor jou als je het vertrouwen in je lichaam weer voor je wilt winnen. SexyTalk Academy neemt je mee naar je kern en opent je lichaam voor aanrakingen. Ben je ontspannen genoeg, dan is het tijd voor de SexyStories. Luister naar een verhaal waar jij van geniet en laat je handen de rest van het werk doen. Succes gegarandeerd. 

Liefs Lenna

PS: Wil jij reageren of ook een gastblog schrijven? Meld je dan aan via info@sexytalk.nl

Lees ook de andere LoveTalk verhalen